YOGA

In de yoga lessen wordt Hatha en Vinyasa-Flow afgewisseld. Tevens gebruiken we houdingen uit de Power Yoga (Ashtanga yoga). De les is actief maar rustig en wordt altijd afgesloten met een ontspanningsoefening. We werken aan lenigheid, mobiliteit en doen spierversterkende asana’s (houdingen). 

Wat altijd centraal staat is lichaamsbewustwording. Je leert weer heel bewust te voelen met de ademhaling als rode draad door de les. Ons doel is balans in lichaam en geest, maar ook om in balans te zijn met jezelf en de wereld om je heen.

Je eigen grenzen leren kennen, opzoeken maar ook accepteren. 


Voordelen van yoga zijn:

- stressverlagend

- soepeler

- fitter

- krachtiger

- meer zelfvertrouwen

- beter slapen


De lessen zijn uit te voeren op eigen niveau, ongeacht leeftijd, omvang, fitheid, lenigheid, geslacht, "blessures" of beperkingen. Ik vind het een uitdaging om variaties te geven zodat je kunt bewegen met eventuele (op dat moment) benodigde aanpassingen, zonder dat je het gevoel hoeft te hebben dat jij het “minder” doet dan de ander. Doordat bij yoga de focus volledig op jezelf is gericht zit je als het ware in je eigen cocon.

Mr YOGA

Workshop Exclusief voor Mannen

Een introductie workshop van 5 weken om de basis van (hatha)yoga te leren. We werken aan flexibiliteit, kracht en het verminderen van stress. Het accent ligt op intentie, uitlijning, ademhaling, stretchen, spieropbouw en zowel fysieke als mentale ontspanning.

Inderdaad, deze yogales komt overeen met onze andere yogalessen, echter is deze workshop uitsluitend voor mannen.

Bij Just Be by Rian kunnen mannen uiteraard deelnemen aan élke yogales, maar deze les werkt drempelverlagend voor elke man die er zeker van wil zijn ook andere mannen in de les aan te treffen.

Indien er interesse is na de workshop, kan dit na de zomer-vakantie een vaste les op het rooster worden.

Za 10.00 - 11.00u
15 juni t/m 13 juli 2024
Tussentijds instappen mogelijk.

 

Prijs workshop van 5 lessen € 67,50. Maximaal 15 personen.


STOEL YOGA

Stoelyoga is de meest toegankelijke yogales. Milde yogahoudingen worden uitgevoerd op een stoel. Een rustige bewegingsvorm voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Ook mogelijk in rolstoel.

YOGA NIDRA

Yoga Nidra is een ontspanningstechniek waarmee we het onderbewustzijn kunnen beïnvloeden. Letterlijk vertaald  betekent Yoga Nidra “yogi slaap”. Je hoeft alleen maar te liggen en te luisteren, terwijl je balanceert tussen slaap en bewustzijn. In deze staat is het mogelijk om het onderbewustzijn positief te beïnvloeden. Het is zeer geschikt om energie op te laden. Het werkt stress verlagend, helend, en zorgt voor een diepe rust (fysiek, mentaal én emotioneel) waarvan gezegd wordt dat deze effectiever is dan "gewone" slaap (een half uur Yoga Nidra staat gelijk aan zo'n 4 uur slaap). Het is echter niet de intentie langdurige slaap te vervangen door een Yoga Nidra sessie, maar regelmatige beoefening kan wel zorgen voor verbetering van fysieke en mentale staat vanwege de diepe rust en herstel wat hierdoor vergroot wordt. Spanningen die je soms onbewust vasthoud kunnen verwerkt worden met Yoga Nidra. 
 

Prijs per les van 1 uur € 12,50. Maximaal 15 personen.
(ook te boeken als privé sessie) 

MEDITATIE

Het is wetenschappelijk bewezen dat mediteren een positief effect heeft op onze hersenen. De linker hersenhelft (rationeel denken) en de rechter hersenhelft (gevoel) gaan beter samenwerken wanneer met enige regelmaat wordt gemediteerd.

 

Er bestaan vele vormen van meditatie. Wij werken met concentratie-meditatie. In deze geleide meditaties keren we ons naar binnen door gebruik te maken van onder andere visualisaties.

De lessen zijn niet zweverig. Het één zal je misschien wat meer aanspreken dan het ander, maar dat is geen enkel probleem. 


Je zit meestal rechtop en blijft alert en bewust. Je gedachten worden afgeleid waardoor ze tot rust komen. We doen bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen, mudra’s (symbolische hand-houding uit de Indiase cultuur, letterlijke betekenis “gebaar”) maar ook mindfulness oefeningen. Bij sommige oefeningen richten we ons op de chakra's, de energiecentra in ons lichaam (letterlijk vertaald “wielen”). Af en toe maken we gebruik van een klankschaal, tingsha’s en een windgong.

 

Het doel is om tot een diepe ontspanning te komen en stress te verlagen door in het nu te zijn. 

We observeren gedachten en emoties, we kijken ernaar als een buitenstaander zonder te oordelen, om negatieve gedachten en gevoelens van onrust los te kunnen laten. Het is een persoonlijke reis, een verkenning van jezelf om je rustiger, geconcentreerder en doelgerichter te voelen.

 

Voordelen van meditatie zijn o.a. verbetering van de concentratie, verlagen van stress, verminderen van angst, beter kunnen slapen, verhogen van de weerstand, beter om kunnen gaan met emoties en pijn en het werkt bloeddrukverlagend.

 

Prijs per keer van 1,5 uur € 13,50 (maximaal 12 personen)